IT Starts With Coffee is dit jaar genomineerd voor en winnaar van de ondernemersverkiezing “Jong MKB Arnhem en Nijmegen 2016“! We hebben de strijd gestreden met twee andere fantastische ondernemingen en kwamen als beste uit de bus. De jury bestond dit jaar uit een overtuigend team van Dick Bos, aanjager bij het Centrum voor Jong Ondernemerschap (tegenwoordig StartUp Nijmegen), Boudewijn Smits, Manager Bedrijven MKB bij Rabobank Rijk van Nijmegen en Bas van Snippenburg, directeur van MKB Nederland.

Hieronder delen we kort en samengevat het verhaal van het verloop van onze nominatie tot aan het winnen van de titel Jong MKB’er van het jaar 2016:

Donderdag 3 maart – Nominatie

Jong-MKB-Nominaties-2016

Samen met vijf andere potentiële kandidaten voor de titel zijn wij genomineerd door de drie finalisten van vorig jaar. Het is nu aan de leden van de ondernemersvereniging Jong MKB Arnhem-Nijmegen om hun stem uit te brengen op hun favoriete top 3. Degenen met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

Woensdag 9 maart – Finalist

De uitslag van de ledenpoll is bekend! Wij behoren tot de top 3 en gaan samen met twee andere gedreven ondernemers door naar de finale. Een bezoek met de jury wordt ingepland en aan de hand van een lijst van criteria bereiden wij ons businessplan, jaarcijfers en presentatie de komende dagen voor..

Dinsdag 22 maart – Jury bezoek

Zo weet je ons te vinden :)Vers gebrande bonen van Koffiebranderij Terschelling

De jury komt naar het pittoreske Keijenborg! Ze stonden te popelen om onze koffie uit te proberen, het begint er immers mee 😉 Wij hebben ons bedrijf aan ze gepresenteerd en de jury heeft hun vragen gesteld! Het was een leuke en interactieve sessie. Dit is hoe de jury ons omschreef na hun bezoek aan ons kantoor:

Mark Teekman en Peter Padberg vormen sinds 3 jaar samen IT Starts With Coffee, gevestigd in Keijenborg in de Achterhoek. Een onderneming met een uiterst originele propositie waarbij de naam van het bedrijf je op een ander spoor zet en de aandacht trekt maar ook een deel van de filosofie van het bedrijf weergeeft. IT Starts With Coffee ontwikkelt websites met karakter voor het MKB bedrijf. Vanuit een duidelijke missie en visie  wil men ondernemers helpen in het online landschap met complete online strategieën die daadwerkelijk rendement opleveren. Hierbij hebben de beide ondernemers een heldere taakverdeling: Mark voor marketing en sales en Peter voor development. Met name op het gebied van de techniek WordPress heeft men bekendheid en autoriteit waarop ook door andere IT bedrijven een beroep wordt gedaan.

– Dick Bos, Boudewijn Smits, Bas van Snippenburg

23 maart tot en met 4 april – Publiciteit & Pers

De jury gaat in beraad en wij mogen ons voorbereiden voor de verkiezing op 5 april. Daar geven wij een presentatie aan het publiek voor de publieksprijs en horen wij het oordeel van de jury. De verkiezing staat volop in de aandacht in diverse kranten, zoals dit artikel in De Gelderlander , online op Het Ondernemersbelang en in het gemeentenieuws (Gemeente Overbetuwe/Nijmegen noord (Lent)/Oosterhout/Ressen):

Jong-MKB-verkiezing-Gemeente-Nieuws-en-Publiciteit

Dinsdag 5 april – Verkiezing & Presentaties

ISWC-Jong-MKB-2ISWC-Jong-MKB-1

Op 5 april is het zover en geven wij en de andere kandidaten onze presentaties in onze laatste slag om de titel! Het is een zeer spannende avond en na het laatste beraad van de jury komen ze met de conclusie: wij zijn verkozen tot Jong MKB’ers van 2016! Dit zijn de samenvattende woorden van de jury:

IT Starts With Coffee is een betrouwbare en deskundige partner met een persoonlijk karakter. De ontwikkeling van een website of online strategie begint altijd met het drinken van een kop koffie met de opdrachtgever om zo tot het juiste maatwerk te komen. De droom van Mark en Peter is een volwassen onderneming in een mooi kantoor met personeel gecombineerd met een koffiebar met eigen barista. We wensen hen hierbij veel ondernemerschap en succes toe!

– Dick Bos, Boudewijn Smits, Bas van Snippenburg

Winnaars

ISWC-Winnaars-VerkiezingISWC-Jong-MKB-3

Wij zijn apetrots op onze overwinning! We ontvangen een check t.w.v. €100 en de hoofdprijs is een coaching gesprek met de jury, wat een waanzinnige kennisbank aan informatie biedt! De winnares van de verkiezing van vorig jaar heeft bij ons het verkiezingsspeldje opgeprikt, een echte eer om dat te mogen dragen! Wij zijn onze start-up drie jaar geleden gestart met het doel om meer communicatie binnen de IT wereld te brengen en zo betere resultaten te behalen. Ons middel hiervoor: koffie. Kennismaken en een goed gesprek onder het genot van koffie, het is een filosofie waar wij achter staan en in geloven.

En nu.. koffie

Onze onderneming is flink aan het groeien en deze overwinning ondersteunt dat en is het bewijs van onze filosofie. Wij gaan lekker verder met koffie drinken en doen waar we goed in zijn: het maken van websites met karakter!