Het is weer tijd voor de Top 10 Plugins van de Maand… April! En hoewel het de afgelopen week voor sommigen weer krabben geblazen was met de vorst, kijken we alweer uit naar het (iets) mooiere weer van de komende weken. Deze maand hebben we een redelijk uiteenlopende set aan plugins gecategoriseerd. Zo vind je er wat voor social media doeleinden, voor je contactformulieren en voor WooCommerce. Laat ik je niet verder ophouden, je weet hoe het gaat: grab your coffee and enjoy! 😀

10. AccessPress Pinterest

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Pinterest-WordPress-Plugin-Access-Pinterest

De AccessPress Pinterest plugin maakt het mogelijk om de pins van je Pinterest account te weergeven op je WordPress website. Met zowel een shortcode als een widget, kun je de plugin op heel veel verschillende manieren op de website terug laten komen. De “pin it” button kun je helemaal “customizen” zoals jij wilt: verander de vorm, grootte of kleur en maak de button daarmee helemaal in je eigen stijl. Check ook de demo om te zien wat er allemaal mogelijk is met deze plugin.

Handig voor: het weergeven van je pins/boards van Pinterest op je eigen website.

Download

9. Contact Form Submissions

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Contact-Form-Submissions

Met de Contact Form Submissions plugin worden alle Contact Form 7 inzendingen opgeslagen in de database. Via de wp-admin heb je altijd inzicht in alle inzendingen van de contactformulieren (die zijn gemaakt met Contact Form 7) die worden gebruikt op je website. Je kunt de inzendingen filteren door bijvoorbeeld te zoeken naar trefwoorden, een contactformulier te selecteren of een datum te gebruiken. Een handigheidje van deze plugin is dat alle inzendingen geëxporteerd kunnen worden naar CSV-formaat. Zo houd je het overzicht van al je contactmomenten op je website!

Handig voor: het bewaren van inzendingen van formulieren die gemaakt zijn met Contact Form 7.

Download

8. Ocean Extra

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Ocean-Extra

De Ocean Extra plugin is alleen beschikbaar voor het WordPress thema OceanWP. Deze plugin geeft dit thema extra mogelijkheden zoals widgets, metaboxen en het (de)activeren van de customizer secties.

Handig voor: het toevoegen van extra functionaliteiten aan het WordPress thema OceanWP.

Download

7. Affilinet Perfomance Ads

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Affilinet-Performance-Ads

Als je bekend bent met affiliate content dan is de Affilinet Performance Ads plugin wellicht wel wat voor jou! Affiliate advertenties zijn advertenties van derden die worden getoond op je website. Affilinet Performance Ads helpt je de juiste advertenties aan de juiste personen te tonen en regelt alle technische details voor je.

Handig voor: het opzetten van gerichte affiliate advertenties op je website.

Download

6. Facebook Reviews

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Facebook-Reviews

De naam verklapt het al een beetje, Facebook Reviews laat Facebook beoordelingen zien in de zijbalk widget van je website. Koppel je Facebook pagina en de plugin doet verder het werk. Deze plugin toont echte beoordelingen van Facebook-gebruikers om het vertrouwen van de bezoeker in jouw product of dienst te vergoten.

Handig voor: het weergeven van Facebook beoordelingen op je website.

Download

5. StopBadBots

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Stop-Bad-Bots

‘Slechte’ bots vertragen je server, stelen je inhoud en zijn op zoek naar kwetsbaarheden om je website in gevaar te kunnen brengen. Met de plugin StopBadBots kun je deze slechte bots eenvoudig stoppen. In een overzichtelijke tabel zijn alle (slechte) bots zichtbaar gemaakt en daarin kun je ook nog handmatig bots toevoegen. Je kunt er ook voor kiezen om een e-mail alert te ontvangen zodra deze plugin iets heeft ontdekt. Zo houd je je website net weer een stukje veiliger!

Handig voor: het beschermen van je website tegen slechte bots.

Download

4. Responsive Post Slider for WordPress

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Responsive-Post-Slider-For-WordPress

De Responsive Post Slider plugin toont berichten van je website in de vorm van een slider. Je hebt de keuze uit een dynamische slider of een statische slider. Bij beide sliders kun je gebruik maken van een tekstlaag die bij elke slide getoond wordt. Met de meegeleverde timebar kun je precies de voortgang en overgang van je slides bekijken. Je hebt daarnaast nog de keuze om de slider automatisch te laten afspelen of om dit juist handmatig te laten doen door je bezoeker.

Handig voor: het weergeven van je berichten in een slider.

Download

3. Product Customer List for WooCommerce

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Product-Customer-List-for-WooCommerce

De plugin Product Customer List for WooCommerce geeft je een overzicht van de mensen die een product hebben gekocht op je WooCommerce webwinkel. Met dit overzicht kun je deze klanten een e-mail sturen, de lijst uitprinten, of exporteren naar CSV, PDF of Excel bestand. Werk je met MailChimp, dan kun je het geëxporteerde CSV bestand in dit programma importeren. Een handige manier dus om je klanten weer te bereiken nadat ze een aankoop hebben gedaan!

Handig voor: het versturen van e-mails naar klanten die een bepaald product hebben gekocht.

Download

2. Pixel Caffeine

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Pixel-Caffeine

De plugin staat niet alleen op nummer twee omdat het iets met koffie in de naam heeft 😉 De gratis plugin Pixel Caffeine stelt je in staat om een aangepast publiek te maken waar je vervolgens gerichte advertenties voor kunt maken en dat alles met behulp van de al bekende (maar soms wat verwarrende) Facebook Pixel. Zo kun je bijvoorbeeld een “categorie” publiek maken voor je blog zodat je deze personen vervolgens opnieuw kunt benaderen voor een gerichte advertentie.

Handig voor: het configureren van je Facebook Pixel en je publiek via je WordPress website.

Download

1. Invisible reCaptcha for WordPress

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-April-Invisible-reCaptcha-for-WordPress

De krachtige plugin Invisible reCaptcha for WordPress staat deze maand op #1! Deze plugin integreert de nieuwe Invisible reCaptcha van Google op je WordPress website en zorgt ervoor dat spambots geen (of minder) kans van slagen hebben om je website te vervuilen, zonder je echte bezoekers lastig te vallen met al die verificaties en ‘Are you human?’ controles. Deze plugin werkt met contactformulieren zoals die van Contact Form 7, Gravity Forms, WooCommerce, WordPress, Ultra Community en BuddyPress.

Handig voor: het integreren van de nieuwe Invisible reCaptcha van Google op je WordPress website.

Download