De vakanties lopen langzaam maar zeker tegen een eind aan en iedereen start rustig zijn werkzaamheden weer op. Wellicht heb jij nog even vakantie, zo ja, geniet er nog even lekker van! Zo niet, start je nieuwe werkperiode dan goed met deze top 10 WordPress plugins van de maand augustus. De lijst van deze maand is weer een mooie mix van van alles en nog wat, geheid dat er dus voor jou wat tussen zit. Veel leesplezier! ūüėÄ

10. Breeze WordPress Cache Plugin

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Breeze

Van WordPress caching plugins zijn er velen, maar het is sowieso goed er wel een te kiezen voor je website! Met de juiste instellingen verbeter je je bezoekerservaring namelijk aanzienlijk. Breeze van Cloudways is een nieuwe caching plugin. Momenteel nog in de beta, maar al wel goed te gebruiken. Het werkt voor zowel je WordPress website, als je WooCommerce webwinkel en je WordPress multisite. De laatste twee wordt mede mogelijk gemaakt met behulp van Varnish Caching. Daarnaast zorgt de plugin nog voor caching op bestandsniveau, schoont het de database op, minified het verschillende bestanden en maakt het gebruik van CDN om de snelheid van je website te verbeteren.

Handig voor: het optimaliseren van de snelheid van je WordPress website door middel van diverse caching technieken.

Download

9. Republish Old Posts

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Republish-Old-Posts

De plugin Republish Old Posts helpt je bij het ‘opnieuw’ plaatsen van oude berichten door de publicatiedatum terug te zetten naar de huidige datum. Wanneer je dit doet, worden de oude berichten weer als nieuwste berichten weergeven en verschijnen ze weer bovenaan op je blog. Ideaal voor als je de datum van een hoop oude berichten wilt vernieuwen. De inhoud ervan kan immers tijdloos zijn. Met de pro-versie van deze plugin krijg je nog meer extra opties om te kunnen bepalen wanneer en welke berichten opnieuw worden gepubliceerd.

Handig voor: het vernieuwen van de datum van oude blog berichten op je WordPress website.

Download

8. My Sticky Sidebar

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Mystickysidebar

Met My Sticky Sidebar plak je de WordPress sidebar van je website op een vaste plek zodat deze altijd zichtbaar is tijdens het scrollen. Als je de vaste sidebar niet op iedere pagina terug wilt laten komen, kun je dit eenvoudig uitschakelen of voor specifieke berichten juist inschakelen. Zo heb je de volledige controle over waar je de vaste sidebar wilt weergeven. Neem eens een kijkje op de demo¬†om te zien hoe zo’n ‘sticky sidebar’¬†in de praktijk werkt.

Handig voor: het vastzetten van de sidebar op je WordPress website.

Download

7. Meow Gallery

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Meow-Gallery

De responsive galerij van de plugin Meow Gallery is gebouwd voor én door fotografen. Het idee achter deze plugin is dat het nauw samenwerkt met de standaard WordPress galerij functionaliteit. De plugin is responsive en ondersteunt retina afbeeldingen, voor een prachtige weergave. Met behulp van een aantal instellingen kun je kiezen tussen twee lay-outs, de grootte van de thumbnails en of je de afbeeldingen oneindig wilt laten inladen (Pro versie).

Handig voor: het toevoegen van een galerij op je WordPress website.

Download

6. Add Search To Menu

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Add-Search-To-Menu

Geen zoekfunctionaliteit op je website? Met de plugin Add Search To Menu voeg je dit gemakkelijk toe aan je menu. Je bezoekers kunnen nu door je gehele website zoeken, ideaal! Afhankelijk van het thema dat je gebruikt voor je WordPress website, biedt deze plugin een aantal instellingen waarmee je het zoekveld kunt aanpassen, zodat het bij jouw stijl aansluit.

Handig voor: het toevoegen van zoekfunctionaliteit aan het navigatie menu van je WordPress website.

Download

5. WooCommerce Product Feed Pro

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Temporary-Login-Without-Password

Met WooCommerce Product Feed Pro genereer je met gemak product feeds voor diverse marketing kanalen zoals onder andere Google Shopping, Google Dynamic Remarketing, Facebook Remarketing, Bing Ads, Billiger.de, Pricerunner en Vergelijk.nl. Je kunt zelf custom feeds maken of gebruik maken van voorgedefinieerde templates. Een echte time-saver!

Handig voor: het maken en genereren van product feeds van je WooCommerce webwinkel voor diverse marketing kanalen zoals Vergelijk.nl.

Download

4. Temporary Login Without Password

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Temporary-Login-Without-Password

Met Temporary Login Without Password kun je gemakkelijk anderen toegang geven tot je WordPress admin zonder dat ze een wachtwoord of een gebruikersaccount nodig hebben. Je maakt een speciale link aan voor bijvoorbeeld een redacteur die een bericht moet beoordelen voordat het gepubliceerd wordt. Met één klik op deze speciale link is de redacteur ingelogd en kan hij/zij het bericht beoordelen. Ideaal, want zo hoef je geen gebruikersnaam en wachtwoord voor diegene aan te maken (en daarna eventueel weer te verwijderen). Je hebt zowel controle over de tijd wanneer de link verlopen is als over de gebruikersrechten van de tijdelijke login. Tip: gebruik deze plugin in combinatie met WP Security Audit Log om te volgen wat de persoon doet na inloggen.

Handig voor: het geven van tijdelijke toegang tot de WordPress admin van je website.

Download

3. Memberful WP

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Memberful-WP

Memberful WP maakt het verkopen van lidmaatschappen op je website nog makkelijker. Dit gaat door middel van de beveiligde betaaldienst Stripe (creditcard methode). Deze plugin biedt heel wat opties! Zo kun je de toegang tot de inhoud beperken op basis van het lidmaatschap dat iemand heeft afgenomen. Je kunt op deze manier verschillende content weergeven dat voor elk lidmaatschap anders is. Daarnaast worden leden automatisch aangemeld bij WordPress wanneer ze zich aanmelden bij Memberful en worden deze gegevens automatisch gesynchroniseerd.

Handig voor: het verkopen van lidmaatschappen voor besloten content op je WordPress website.

Download

2. Email Address Encoder

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Email-Address-Encoder

De Email Address Encoder plugin is een simpele maar krachtige plugin. Wat het doet is alle e-mailadressen en mailto linkjes die op je WordPress website staan voorzien van een encryptie, zodat e-mail collecterende ‘robots’ deze e-mails niet kunnen ‘oogsten’ voor spam gerelateerde lijsten. Je hoeft de plugin alleen maar te installeren en, that’s it! De e-mailadressen op je website worden nu beschermd.

Handig voor: het encoderen van e-mailadressen en mailto linkjes op je WordPress website.

Download

1. Intuitive Custom Post Order

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Augustus-Intuitive-Custom-Post-Order

Deze maand staat een erg handige plugin op #1: Intuitive Custom Post Order. Met deze plugin verander je de volgorde van berichten, pagina’s, custom post types en items van andere overzichtspagina’s van de WordPress admin door gebruik te maken van¬†drag and drop functionaliteit. Sleep de items naar de juiste volgorde en de order number wordt automatisch aangepast. Met deze plugin hoef je dus nooit meer handmatig de volgorde te veranderen door de order numbers van WordPress aan te passen ūüôā Vooral voor websites die je voor je klanten oplevert is deze plugin zeer aan te raden!

Handig voor:¬†het gemakkelijk veranderen van de volgorde van berichten, pagina’s etc. in de WordPress admin.

Download