De feestdagen staan voor de deur en een flink pak sneeuw is er eerder deze maand al gevallen! Een witte kerst zit er waarschijnlijk niet meer in, maar warm is het niet, dus je doet er zeker goed aan om lekker binnen met een warme kop koffie te genieten van de laatste top 10 plugins van 2017! Benieuwd wat ik deze december maand nog voor je in petto heb? Lees gauw verder 🙂 Veel leesplezier!

10. Unique Headers

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Unique-Headers

De Unique Headers plugin is een simpele maar doelgerichte plugin. Wat het doet? Op het moment dat je thema gebruik maakt van de ingebouwde custom header functionaliteit, dan krijg je de mogelijkheid om de default header van je pagina’s en posts per pagina of post te overschrijven met een eigen unieke header. Zo creëer je dus meer variatie binnen je WordPress website!

Handig voor: het vervangen van de default header per pagina of per post op je WordPress website.

Download

9. Posts in Sidebar

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Posts-in-Sidebar

De Posts in Sidebar plugin spreekt redelijk voor zich: met behulp van de plugin kun je je berichten tonen in een sidebar. Maar het is niet alleen voor de sidebar, met behulp van een shortcode en diverse specificaties zoals post ID’s, categorieën, auteurs, meest gecomment enz. kun je zeer diverse feeds weergeven ook elders op je website weergeven!

Handig voor: het weergeven van een feed van posts in de sidebar die aan diverse specificaties voldoen.

Download

8. User Switching

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-User-Switching

De User Switching plugin is er een die het leven van menig admin, gebruikersbeheerder of developer makkelijker kan maken. Het geeft je namelijk de optie om via het gebruikersscherm met een druk op de knop te wisselen van gebruiker, zonder dat je handmatig in- en uit moet loggen en de gegevens van dat account moet invullen! De rechten zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die gebruikers kunnen aanmaken en aanpassen, niet iedere gebruiker op je website kan dus zomaar wisselen. Use with caution 😉

Handig voor: het mogelijk maken om snel van gebruikers te wisselen via het gebruikersoverzicht in de WordPress admin.

Download

7. Reading Position Indicator

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Reading-Position-Indicator

De Reading Position Indicator plugin gebruik je voor één simpel doel en dat is om een indicatie te geven hoever iemand is met het lezen van een artikel op je website. Verschillende blogging websites maken gebruik van deze techniek om aan hun lezers aan te geven hoe ver gevorderd ze zijn in een artikel. Met een paar simpele instellingen, zoals kleur, positie en dikte van de balk, heb je binnen een handomdraai een leesindicatie balk toegevoegd aan je blog!

Handig voor: het toevoegen van een leesindicatie balk om aan te geven hoe ver je bezoekers gevorderd zijn in je artikel.

Download

6. Query Monitor

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Query-Monitor

De Query Monitor plugin is dé plugin voor WordPress plugin en thema developers. Met behulp van diverse uitgebreide inzichten wordt het debuggen van re-directs, REST API’s en AJAX calls en de diverse output van plugins voor je inzichtelijk gemaakt. Een must have dus voor de custom WordPress bouwers 🙂

Handig voor: het debuggen van je WordPress website en plugins.

Download

5. PayPal Donations

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-PayPal-Donations

Donaties ontvangen op je WordPress website was nog nooit zo gemakkelijk met de PayPal Donations plugin! Met een paar simpele opties, waaronder het invoeren van je PayPal ID en het kiezen van de betaalknop, en de handige widget en shortcode heb je het binnen een mum van tijd staan!

Handig voor: het toevoegen van de optie om PayPal Donaties te ontvangen via je WordPress website.

Download

4. Widget Logic

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Widget-Logic

De Widget Logic plugin stelt je in staat om diverse conditionele logica toe te voegen aan de WordPress widgets op je website. Door gebruik te maken van de code en logica van de plugin kun je bepalen op welke pagina’s of posts bepaalde widgets al dan wel of niet moeten worden getoond. Op die manier kun je op een handige manier meer diverse content aanbieden op je website!

Handig voor: de mogelijkheid om conditionele logica toe te voegen aan widgets, waardoor op verschillende pagina’s en posts verschillende widgets getoond kunnen worden.

Download

3. Max Mega Menu

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Max-Mega-Menu

De Max Mega Menu plugin is een zeer uitgebreide plugin, welke gebruik maakt van de standaard WordPress navigatie functionaliteit om zo mega menu’s mogelijk te maken. Voor jou dus slechts een extentie op het normale gebruik van menu’s binnen WordPress, met de mogelijkheid om diverse levels, widgets en icons aan je mega menu toe te voegen. En dat allemaal via een behulpzame drag and drop interface!

Handig voor: het toevoegen van een mega menu aan je WordPress website.

Download

2. ACF Content Analysis for Yoast SEO

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-ACF-Content-Analysis-for-Yoast-SEO

Om te weten wát de ACF Content Analysis for Yoast SEO plugin precies doet moet je eigenlijk eerst even naar de #1 van deze maand kijken 😉 ACF, ofwel Advanced Custom Fields, maakt het mogelijk voor WordPress bouwers om zeer flexibele custom content te bouwen. De ACF Content Analysis for Yoast SEO plugin zorgt ervoor dat je, zodra je gebruik maakt van de Advanced Custom Fields plugin, de input op pagina’s kunt uitlezen en Yoast je de gebruikelijke analyse kan geven. ACF vervangt namelijk de standaard WordPress editor. Een must have dus, op het moment dat je gebruik maakt van ACF!

Handig voor: het mogelijk maken van de content analyse van Yoast bij gebruik van de Advanced Custom Fields plugin.

Download

1. Advanced Custom Fields

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-December-Advanced-Custom-Fields

Op #1 deze maand staat de Advanced Custom Fields plugin! Geliefd en gebruikt door tal van professionele maatwerk WordPress ontwikkelaars biedt deze plugin een vorm van vrijheid en schone code die je met de standaard WordPress editor of welke page builder dan ook niet kunt bereiken. De plugin biedt vele krachtige fields en groups waarmee je een gehele custom page builder experience maakt voor de maatwerk WordPress website die je bouwt. De plugin doet teveel om op te noemen, so do check it out! 🙂

Handig voor: het maken van geavanceerde custom fields en groups voor je custom WordPress website.

Download