Wellicht ben je nu lekker op vakantie en geniet je van je welverdiende rust! Of is de vakantie voor jou nog niet begonnen? Wat het geval ook is en van waar vandaan je het ook leest, de top 10 plugins van de zomermaand juli staan voor je klaar! Deze maand staat er een bijzondere plugin ontwikkelaar in de spotlights: WPMU Dev. Waarom? Ze staan bekend om de Smush Image Compression and Optimization plugin (eerder bekend als WP Smush It; zie ook de top 10 plugins van januari 2015). De gratis variant van deze plugin is altijd beschikbaar geweest en het is een plugin van goede kwaliteit. Recentelijk heeft WPMU Dev besloten om van een aantal van hun andere premium plugins ook een gratis variant aan te bieden, namelijk Defender, Hustle en Hummingbird. Om die reden staan ze deze maand in de spotlights! Waar ze staan op de lijst? Read on and find out! ūüėČ ¬†Veel leesplezier!

10. WP Change Default From Email

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-WP-Change-Default-Admin-Mail

WP Change Default From Email is een handige plugin die doet wat ‘ie moet doen! Je kent het wel, die standaard e-mails die je van WordPress krijgt met als afzender “WordPress” en met het e-mailadres “[email protected]”. Daar kun je helaas niets aan veranderen, maar wel met behulp van deze plugin! Deze plugin zorgt er namelijk voor dat je de afzender en het e-mailadres van het systeem op een heel eenvoudige manier kunt wijzigen.

Handig voor: het wijzigen van de afzender naam en e-mail van standaard e-mails die vanuit WordPress worden verstuurd.

Download

9. VA Social Buzz

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-VA-Social-Buzz

VA Social Buzz zorgt ervoor dat er onder elk bericht, pagina of media “Like/Share” buttons weergeven worden. Daarnaast kun je ook nog een button toevoegen waarmee je “push notifications” kunt ontvangen. Het voordeel als je Google Analytics op je website hebt staan, is dat het mogelijk is om alle “traffic” van deze social buttons te kunnen inzien. Met simpele instellingen kies je welke buttons je wilt weergeven en kun je de kleuren aanpassen.

Handig voor:¬†het liken/delen van berichten/pagina’s van je website op social media met statistieken via Google Analytics.

Download

8. GT3 Photo & Video Gallery

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-GT3-Photo-Video-Gallery

Met de¬†GT3 Photo & Video Gallery plugin breid je de functionaliteit van de standaard WordPress galerij uit met een mooie media galerij. Het enige wat je hoeft te doen om de “look and feel” van de galerij naar je eigen smaak te maken, is het instellen van een aantal voorkeuren. Met de knop “Media toevoegen” in de WYSIWYG-editor plaats je de galerij op een pagina waarna je nog verder kunt sleutelen aan de layout van de galerij. Het wordt op elk scherm goed weergeven, omdat de plugin responsive is. Deze plugin biedt een hoop mogelijke varianten op de weergave van de galerij.

Handig voor: het weergeven van een uitgebreide foto/videogalerij op je website ter vervanging van de standaard WordPress galerij.

Download

7. ConvertKit

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-ConvertKit

De plugin ConvertKit maakt het gemakkelijker om meer leads te genereren. Hoe? Deze plugin voegt formulieren toe waarbij de bezoeker zijn/haar e-mailadres dient in te vullen voor het ontvangen of verkrijgen van bepaalde (downloadbare) content. De plugin levert je voldoende instellingen om het naar wens in te richten en de lead configurator in te stellen en aan te passen.

Handig voor: het genereren van leads op je website.

Download

6. Jackmail Newsletters

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-Jackmail-Newsletter

Jackmail Newsletter is een WordPress plugin die je helpt met het opzetten van een e-mailcampagne en zorgt er ook nog eens voor dat deze zonder moeite verstuurd worden door de ingebouwde SMTP service. En dat kan nu allemaal vanaf je eigen website! Soms zegt een video meer dan woorden, check maar eens wat je met deze plugin kunt bereiken:

Handig voor: het opzetten & versturen van een e-mailcampagne vanuit je WordPress website.

Download

5. WP Rollback

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-WP-Rollback

Met WP Rollback kun je eenvoudig en snel terug keren naar een vorige versie van een plugin of thema, wat zeker wenselijk is als een bepaalde versie niet compatibel is met je huidige WordPress versie. Selecteer de versie die je wilt terugdraaien en al snel daarna kun je gebruik maken van de gevraagde versie. Erg handig als je problemen hebt ondervonden met de huidige versie van een plugin of thema. Het voorkomt dat je genoodzaakt bent om de plugin of het thema uit te schakelen en daarmee de bruikbaarheid van je website in gevaar te brengen.

Handig voor: het terugdraaien van vorige versies van een plugin of thema.

Download

4. Hummingbird Page Speed Optimization

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-Hummingbird-Page-Speed-Optimization

De Hummingbird Page Speed Optimization plugin van WPMU Dev is nu gratis beschikbaar en scant je website en vindt steeds nieuwe manieren om de pagina snelheid te verbeteren met verfijnde controle over bestandscompressie, “minification” en browser caching. Deze plugin geeft je tips en oplossingen om je website nog sneller te laten laden. Als je aan de slag wilt met het optimaliseren van je WordPress website, dan is Hummingbird zeker een aanrader. Nog een stapje verder? Dat kan met de premium versie van Hummingbird, te verkrijgen via WPMU Dev.

Handig voor: het verbeteren van de laadtijd van je website door het implementeren van caching, minification en CDN.

Download

3. Defender Security, Monitoring and Hack Protection

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-ConvertKit

Defender! De bodyguard van WPMU Dev die jouw website beschermt tegen hackers en spam. Defender is vergelijkbaar met plugins zoals Wordfence en iThemesSecurity die je WordPress website beveiligen met IP blockers, monitoring en andere hack beveiligingen. Geen complexe instellingen, want Defender is erop gericht om je het meest geavanceerde te leveren, waar jij de minste moeite voor hoeft te doen. Beveilig vandaag nog je website met Defender ūüôā

Handig voor: het meervoudig beveiligen van je WordPress website.

Download

2. Hustle ‚Äď Pop-Ups, Slide-ins and Email Opt-ins

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-Hustle-Pop-Ups-Slide-ins-and-Email-Opt-ins

Hustle is de plugin van WPMU Dev waarmee je de opt-ins op je website vergroot door middel van pop-ups en slide-ins. Voor een gratis versie bevat deze plugin veel opties om de pop-ups en slide-ins het naar je eigen wens in te vullen, en, net als de andere plugins van WPMU Dev, is Hustle gemakkelijk in gebruik. De gratis variant bevat ook √©√©n social media share bar die je kunt toevoegen aan posts en pagina’s. Al met al, een zeer complete plugin.

Handig voor: het maken van e-mail opt-ins, slide-ins en pop-ups op je website.

Download

1. Smush Image Compression and Optimization

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juli-Smush-Image-Compression-And-Optimization

De echte heldin op #1 deze maand is¬†Smush Image Compression and Optimization, eveneens van WPMU Dev. Een erg handige plugin om al je afbeeldingen op de website te verkleinen,¬†optimaliseren en¬†comprimeren om te voorkomen dat je website alsmaar langzamer wordt. Stel maximale breedtes en hoogtes¬†in zodat grote afbeeldingen naar de juiste verhoudingen gecomprimeerd worden. Al het zware werk wordt gedaan door de plugin zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit van de afbeelding. De pro versie van deze plugin biedt net dat beetje extra om je website sneller te maken als het gaat om afbeeldingen en geeft je de super smush optie, waarmee je aanzienlijk wat MB’s van je foto afschaaft, zonder verlies van kwaliteit.

Handig voor: het verkleinen, optimaliseren en comprimeren van afbeeldingen op je website.

Download