De zomer is officieel een feit en dat valt te merken! Met het tropenrooster van afgelopen week kun je maar beter lekker aan het zwembad liggen of een goede airco op je werk hebben staan. Ook als je aan het werk bent kun je in je pauze even bijkomen met de top 10 WordPress plugins van deze zomermaand juni. We trappen het seizoen af met een mooie lijst plugins. De nadruk binnen deze lijst ligt op tools die te maken hebben met de WordPress admin. Daarnaast vind je ook nog wat Facebook en SEO gerelateerde plugins. Veel leesplezier!  😀

10. Facebook Publish

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Facebook-Publish

Met Facebook Publish publiceer je niet alleen berichten op Facebook. Je kunt ook (tekst)pagina’s, productpagina’s en andere post types op Facebook publiceren. Met een paar klikken regel je dit vanaf je eigen website. Je hebt de mogelijkheid om de publiceer instellingen voor elke post type in te stellen, zodat je dit niet voor elk bericht weer opnieuw hoeft te doen. Wil je een uitzondering maken voor een bericht dan overschrijf je heel eenvoudig de algemene instellingen op die betreffende pagina. Wil je het bericht niet direct op Facebook delen? Met deze plugin kun je berichten inplannen.

Handig voor: het publiceren van berichten, pagina’s en andere post types op Facebook.

Download

9. Premium SEO Pack

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Premium-SEO-Pack

Premium SEO Pack helpt je om verder te gaan met de SEO van je WordPress website. De plugin komt met het gemak van One-page SEO, wat inhoudt dat je aan de voorkant van je website de SEO instellingen kunt doorvoeren. Voor verschillende keywords kun je de pagina inrichten, mede als de meta titel en beschrijving. Ook aan de social SEO settings wordt gedacht en, mocht je werken met Open Graph, dan kun je ook deze instellingen via de plugin verzorgen.

Handig voor: het instellen van je (social) SEO voor verschillende pagina’s op je WordPress website.

Download

8. Header Footer Code Manager

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Header-Footer-Code-Manager

Header Footer Code Manager geeft je de mogelijkheid om “snippets” code in de header, footer, boven de content of onder de content te plaatsen. Naast deze verschillende locaties kun je ook kiezen of je de code op een specifiek bericht, pagina of bijvoorbeeld een custom post type terug wilt laten komen. Daarnaast komt ook nog eens dat je de optie krijgt om te kiezen of je het op alle apparaten wilt weergeven, alleen op desktop of alleen op mobiele apparaten. Dit is handig als je bijvoorbeeld Google Tags of Facebook Pixels aan je WordPress website toe wilt voegen.

Handig voor: het toevoegen van code snippets in de header, footer, boven of onder de content.

Download

7. WP Datepicker

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-WP-Datepicker

WP Datepicker zorgt ervoor dat er een kleine kalender wordt geopend vanuit een bepaald veld waar om een datum wordt gevraagd (zoals bijvoorbeeld bij Contact Form 7 of Gravity Forms). Deze datum prikker kun je geheel naar eigen smaak inrichten zodat het bij de stijl van je website past. Het maakt daarmee de website gebruiksvriendelijker en interactiever voor je bezoeker.

Handig voor: het toevoegen van een datum prikker aan een formulier.

Download

6. Featured Image Admin Thumb

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Featured-Image-Admin-Thumb

Featured Image Admin Thumb voegt een extra kolom toe bij berichten, pagina’s en custom post types in je WordPress admin. In deze kolom is een miniatuurafbeelding te zien van de betreffende uitgelichte afbeelding. Je kunt op deze manier eenvoudig een uitgelichte afbeelding toevoegen zonder dat je eerst de betreffende pagina hoeft te openen. Mocht de kolom op welke manier dan ook niet worden weergeven, dan kun je dit bij de scherminstellingen aanzetten en kun je direct zien waar een uitgelichte afbeelding is toegevoegd of waar er nog een moet worden toegevoegd.

Handig voor: het weergeven van miniatuurafbeeldingen van de berichten, pagina’s etc. in het overzicht.

Download

5. Dashboard Widgets Suite

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Dashboard-Widgets-Suite

Dashboard Widgets Suite biedt maar liefst negen admin dashboard widgets aan in één plugin! Elke widget heeft zijn eigen instellingen die je eenvoudig kunt beheren en wijzigen. Met de User Note widget kun je notities maken, wijzigen en verwijderen voor elke gebruikersrol. Zo is er ook een Social Box widget waarin al je social media wordt verzamelt. Zonder dat je het Dashboard hoeft te verlaten, kun je met het Control Panel direct alle widgets van deze plugin beheren.

Handig voor: het toevoegen van widgets aan het dashboard van de WordPress admin.

Download

4. Server Info

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Server-Info

Op het moment dat je meer inzicht wilt vergaren over de server waar je WordPress installatie op draait en welke thema’s en plugins er allemaal actief zijn, dan ben je met de Server Info plugin aan het juiste adres. De plugin toont allerlei informatie, van PHP versie, tot de uptime, het geheugen limiet van je WordPress installatie en verscheidene database informatie.

Handig voor: het tonen van server informatie op je WordPress installatie.

Download

3. Colorful Categories

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Colorful-Categories

Colorful Categories geeft elke categorie een eigen kleurtje! Deze plugin maakt gebruik van “intelligente kleurselectie”. Wat dat is? De plugin kijkt naar de naam van de categorie. Als daar een bepaald kernwoord in staat, wijst hij automatisch de bijhorende kleur toe. Neem als voorbeeld Facebook. Stel de naam Facebook komt terug in je categorienaam, dan herkent de plugin dit en zal automatisch de kleur blauw van Facebook aan de categorie koppelen (mits je deze kleur eraan hebt gegeven natuurlijk, het mag ook rood zijn!). Handig voor het verrijken en onderscheiden van de verschillende categorieën op bijvoorbeeld je blog.

Handig voor: het toevoegen van gekleurde categorie labels aan je WordPress blog.

Download

2. Admin Tweaks

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Admin-Tweaks

Admin Tweaks helpt je bij het aanpassen van de interface van de WordPress backend. Zo kun je bijvoorbeeld voor je klanten de interface veranderen, in die zin dat ze bepaalde menu items niet zien, bepaalde notificaties niet worden getoond en bijvoorbeeld het kolommen overzicht bij pagina’s en berichten wordt versimpeld. Verbeter de gebruikerservaring van je klant door de WordPress admin voor ze te versimpelen en alleen het broodnodige te tonen!

Handig voor: het aanpassen van de interface elementen van de WordPress backend.

Download

1. Bulk Actions Select All

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Juni-Bulk-Actions-Select-All

De nummer 1 van deze maand is Bulk Actions Select All! Je herkent het vast en zeker. Je hebt veel berichten op je website en je wilt ze allemaal verwijderen, maar ze staan verdeeld op 5 pagina’s. Nu wil je niet pagina voor pagina alle berichten selecteren en verwijderen of weer via de scherminstellingen instellen dat je er meer tegelijk kunt zien. Met deze plugin is dat verleden tijd! Als je berichten selecteert op een pagina dan geeft deze plugin de mogelijkheid om alle berichten op alle pagina’s te selecteren zodat je ze in bulk kunt verwijderen. Time saver!

Handig voor: het selecteren van alle items die verdeeld staan op meerdere pagina’s.

Download