De weersvooruitzichten zijn goed en het lijkt erop dat het dan eindelijk écht lente is 😀  Hoe beter dan met deze mooie dagen even met je tablet en een koud drankje (tip: Eiskaffee) in de tuin onder een parasol te zitten, met de top 10 WordPress plugins van de maand mei! Ik ben weer op zoek gegaan naar de beste plugins die de WordPress respository tot zijn beschikking heeft. Het resultaat: een social share plugin, twee plugins om meer te halen uit Contact Form 7, een prachtige slider, en, op #1 een manier om je blog bericht gemakkelijk met iemand te delen, zónder deze online te hoeven zetten. Benieuwd? Read on! 🙂

10. Seed Social

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Seed-Social

Met de Seed Social plugin voeg je Social Share iconen toe onder je berichten, pagina’s en/of producten. Zo kan iedereen je bericht, pagina of product delen op Social Media. Deze plugin geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende Social Media kanalen zoals Facebook, Twitter, Google Plus en Line (een alternatief op WhatsApp). Met een shortcode kun je de iconen ook nog eens handmatig onder een pagina of blog bericht zetten.

Handig voor: het toevoegen van social sharing iconen aan je berichten, pagina’s of producten.

Download

9. View Admin As

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-View-Admin-As

De plugin View Admin As voegt een extra menu-item toe aan je admin bar waarin je kunt kiezen uit de verschillende beschikbare gebruikersrollen op je WordPress installatie. Op deze manier kun je de admin vanuit verschillende rollen bekijken zonder ingelogd te hoeven zijn als een gebruiker met die bepaalde rol. Benieuwd wat een gebruiker met de rol “editor” bijvoorbeeld te zien krijgt? Met de plugin kun je snel schakelen tussen de rollen en zo kun je dus precies zien wat een editor in de admin te zien krijgt. Ook kun je met deze plugin een gebruiker selecteren en daarvan de voorkeuren wijzigen, zoals bijvoorbeeld de scherminstellingen op verschillende admin pagina’s.

Handig voor: het instellen en controleren van de juiste opties voor de verschillende gebruikersrollen binnen je WordPress installatie.

Download

8. Contact Form 7 Controls

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Contact-Form-7-Controls

Contact Form 7 Controls geeft je toegang tot een aantal geavanceerde opties van Contact Form 7, waaronder het uitschakelen van AJAX of de CSS. Ook stelt het je in staat om bijvoorbeeld een re-direct url toe te voegen waar de bezoeker heen wordt gestuurd nadat hij of zij het formulier heeft ingevuld. Houd er rekening mee dat deze opties op pagina niveau zijn en meerdere formulieren op dezelfde pagina dezelfde opties meekrijgen.

Handig voor: het verkrijgen van toegang tot een aantal geavanceerde opties van Contact Form 7.

Download

7. Contact Form 7 Database Addon

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Contact-Form-7-Database-Addon

Met behulp van de Contact Form 7 Database Addon heb je de mogelijkheid om de inzendingen die via je contactformulier worden gedaan op te slaan in de database. Dat houdt in dat je ze terug kunt vinden in de WordPress admin. Handig! Daarnaast kun je al je bestanden exporteren in een CSV bestand. Een simpele manier om bijvoorbeeld alle namen en e-mailadressen van je inzendingen af te vangen.

Handig voor: het opslaan van je contactformulier inzendingen in de WordPress admin (via de database).

Download

6. Two Factor

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Two-Factor

Two Factor is een ideale plugin voor als je een extra verificatie wilt gebruiken voordat men in mag loggen op je WordPress website. Vergelijkbaar met je DigiD code, daar krijg je voordat je kan inloggen een verificatiecode naar je mobiele nummer gestuurd. Bij deze plugin werkt het precies hetzelfde, alleen ontvang je de verificatiecode op je e-mailadres. Zo maak je het weer een stap moeilijker voor de mensen die in je website proberen in te breken.

Handig voor: het toevoegen van een tweevoudige beveiliging op je WordPress website.

Download

5. Protect Uploads

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Protect-Uploads

De naam van deze plugin, Protect Uploads, verklapt al wat hij doet. Deze plugin beschermt namelijk de upload directory van je WordPress website. Dit is waar al je afbeeldingen en bestanden worden opgeslagen en beheerd. Op het moment dat je server niet goed staat ingesteld kan men makkelijk naar je /wp-content/uploads map en daar alle bestanden zien. De plugin voegt een index.php file toe, waar WordPress altijd het eerst naar zoekt en vangt de link daarmee af in een 403 verboden toegang. Je kunt dit ook zelf doen door een index.php bestand in de uploads map van je thema toe te voegen met daarin de volgende regel code: <?php // Silence is golden.

Handig voor: het beschermen van de bestanden in je WordPress uploads folder.

Download

4. Ultimate Addons For Beaver Builder Lite

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Ultimate-Addons-For-Beaver-Builder-Lite

Wellicht ken je hem al, de Beaver Builder Page Builder plugin (#2). Deze Page Builder wordt nog krachtiger dankzij de extensie Ultimate Addons For Beaver Builder Lite. De plugin voegt handige features toe zoals een ribbon, slide box, flip box, buttons en (image) seperators. Naast het thema Beaver Builder werken ook Genesis en GeneratePress goed samen met deze plugin.

Handig voor: het uitbreiden van de functionaliteiten van de Beaver Builder Page Builder plugin.

Download

3. Variation Swatches For WooCommerce

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Variation-Swatches-For-WooCommerce

Wil je net wat verder gaan in het “stylen” van je variabele producten met WooCommerce dan standaard mogelijk is? Met de plugin Variation Swatches For WooCommerce kun je net dat stapje extra zetten. Voor producten kun je verschillende attributen zoals kleuren, maten, materiaal enz. mooi visueel weergeven, in plaats van een simpele tekstuele keuze. Je klanten zien meteen in welke kleuren of maten een bepaald kledingstuk bijvoorbeeld is. Het verbeterd niet alleen het uiterlijk van je webwinkel, maar het is ook goed voor de conversie.

Handig voor: het toevoegen van extra attributen aan je product in een visuele vorm in plaats van de standaard tekst keuze box.

Download

2. Crelly Slider

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Crelly-Slider

De Crelly Slider is een responsive slider die ook nog eens lagen ondersteund. Zo kun je teksten, afbeeldingen en/of video’s toevoegen en kun je met behulp van de krachtige drag and drop functionaliteit een gave slider bouwen. Het voordeel van deze plugin is dat de verschillende lagen te animeren zijn, waardoor de slider op je website net wat meer onderscheidend is dan een statische slider. Met het eenvoudige keuzemenu regel je zelf de animaties, de overgang snelheden en de tijd van elk element. Bekijk de demo en zie wat er allemaal mogelijk is met deze plugin.

Handig voor: het toevoegen van een responsive slider met geanimeerde elementen (lagen).

Download

1. Public Post Review

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Mei-Public-Post-Review

Op #1 deze maand staat de Public Post Review plugin! Je kent het vast wel; je bent een bericht aan het schrijven, maar eigenlijk wil je het nog even door iemand laten nalezen, maar diegene heeft geen WordPress account op je website en om daarvoor nou helemaal een account aan te maken.. Wat nu? Deze plugin heeft daar de oplossing voor. Bij alle concept berichten is het mogelijk om via het aanvinken van een selectievakje een publieke URL te genereren die je vervolgens kunt delen met anderen. Deze link heeft voor de veiligheid een gelimiteerde geldigheidsduur. Voor de developers onder ons: deze geldigheidsduur kan worden verlengd, maar daarvoor moet je wel even in de code duiken.

Handig voor: het delen van conceptberichten met personen die geen WordPress account op je website hebben.

Download