De eerste keer krabben heeft al weer plaatsgevonden, zo koud is het inmiddels! Gelukkig kun je jezelf gemakkelijk warm houden met een lekkere bak warme koffie en de top 10 WordPress thema’s van deze maand! šŸ˜€ Ik heb wederom een diverse mix voor je klaarstaan. Neem gauw een kijkje en veel leesplezier!

10. Hide Page And Post Title

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-Hide-Page-And-Post-Title

De Hide Page And Post Title plugin is simpel, in die zin dat de enige functie die het meelevert is dat je van een pagina of een bericht de titel kan verbergen aan de voorkant van je website. Simpel maar doeltreffend dus!

Handig voor: het verbergen van de titel op een pagina of op een bericht.

Download

9. Adsense for AMP

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-Adsense-for-AMP

Google’s AMP (Accelerated Mobile Pages) is hot! Maar het kan best zijn dat je hierdoor inkomsten mist via je Google Adsense advertenties. Wil je dat deze advertenties ook op je AMP pagina’s en berichten verschijnen? Dat doe je met behulp van de Adsense for AMP plugin. Installeren, instellen en gaan!

Handig voor: het plaatsen van Google Adsense advertentis op je AMP pagina’s en berichten.

Download

8. Counter Number

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-Counter-Number

Je hebt ze vast wel eens langs zien komen op diverse websites: een zogenaamde ‘counter’. Sterker nog, je vindt er ook Ć©Ć©n op onze homepagina! Met behulp van de Counter Number plugin kun jij ook gemakkelijk een counter toevoegen aan je WordPress website. De counters zijn gemakkelijk te bouwen via een drag and drop interface en vervolgens gemakkelijk te plaatsen met behulp van een shortcode. Bonus: de plugin is responsive en werkt ook op mobiele apparaten! Bekijk hier een demo van deze counter plugin.

Handig voor: het maken van een ‘counter’ voor op je WordPress website.

Download

7. AH Display Widgets

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-AH-Display-Widgets

AH Display Widgets klinkt in eerste instantie als een simpele plugin voor het tonen, dan wel niet verbergen van widgets. En dat is in essentie ook wat de plugin doet, maar dan wel op dusdanig handige manieren dat je er veel mee kunt! Je kunt bijvoorbeeld aangeven of widgets wel of niet op diverse pagina’s getoond moeten worden, daarmee hoef je dus bijvoorbeeld niet meerdere sidebars te maken voor andere pagina’s, Ć©Ć©n is in feite genoeg. Het werkt ook erg goed samen met WPML, waardoor je voor verschillende talen verschillende widgets kunt laten zien. Kortom, een zeer veelzijdige plugin!

Handig voor: het tonen of verbergen van widgets voor verschillende talen (WPML), categorieƫn of Custom Post Types.

Download

6. TranslatePress

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-TranslatePress

TranslatePress, de naam verraadt het eigenlijk al een beetje, is een plugin om je WordPress website mee te vertalen (vergelijkbaar met WPML!). Het vertalen met deze plugin doe je via de front-end (met de Customizer) van je WordPress website. De plugin ondersteunt daarbij content die is gegenereerd met behulp van shortcodes, page builders en formulier plugins, waardoor nagenoeg alles te vertalen is. WooCommerce vertalingen worden out-of-the-box ondersteunt! Zeker een plugin om eens uit te proberen.

Handig voor: het vertalen van je WordPress website in diverse andere talen.

Download

5. WP Multilang

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-WP-Multilang

WP Multilang is, net als de nummer 6 van deze maand, een plugin waarmee je je WordPress website kunt vertalen. Anders dan de front-end methode van TranslatePress maakt WP Multilang meer gebruik van de back-end en de PHP code. Deze plugin werkt samen met diverse grote plugins, waaronder WooCommerce, BuddyPress, Contact Form 7, MailChimp for WordPress en Yoast SEO. Dat biedt zeker een aantal voordelen! Wat vertaal plugins betreft is het maar net welke je voorkeur heeft, het zijn beide sowieso goede plugins om een keer te testen.

Handig voor: het vertalen van je WordPress website in diverse andere talen.

Download

4. Vevida Optimizer

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-Vevida-Optimizer

De Vevida Optimizer plugin van het Nederlandse hostingbedrijf Vevida helpt je bij het uitvoeren van automatische updates voor de plugins, thema’s en WordPress core van je website. De plugin borduurt verder op de auto-updates die WordPress zelf doorvoert als het om kleine fixjes gaat, maar major updates moeten veelal nog handmatig gebeuren. Houd je WordPress website up to date met deze handige plugin, waarin je zelf in kunt stellen welke plugins, thema’s en core updates uitgevoerd moeten worden!

Handig voor: het automatisch updaten van je WordPress plugins, thema’s en core.

Download

3. Post SMTP Mailer

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-Post-SMTP-Mailer

Het was nooit gemakkelijker om je uitgaande mail voor je WordPress website te configureren! Dat doe je namelijk snel en simpel met de Post SMTP Mailer plugin, ook wel Postman SMPT genoemd. De Wizard helpt je om de SMTP verbinding op te zetten met diverse mail services en helpt je om direct te testen of de connectie goed is gegaan. Een handige plugin die eigenlijk niet aan je arsenaal mag ontbreken!

Handig voor: het opzetten van een uitgaande SMTP verbinding voor de e-mails vanuit je WordPress website.

Download

2. HTML Forms

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-HTML-Forms

Van de Nederlandse programmeurs en makers van de MailChimp for WordPress plugin komt nu de HTML Forms plugin! Deze plugin is anders dan andere contactformulier plugins, in die zin dat je zelf de HTML van het formulier kunt verzorgen en daarmee complete vrijheid krijgt, terwijl de plugin zorgt voor alle PHP en Javascript die bij een contactformulier gemoeid zijn. Het geeft je dus veel vrijheid bij het maken van formulieren en het resulteert ook in minder trage formulieren (waar andere plugins nog weleens last van hebben). Een mooi staaltje werk en een mega handige plugin!

Handig voor: het maken van eigen HTML contactformulieren, terwijl de PHP en Javascript voor je afgehandeld worden.

Download

1. Easy WordPress Migration: Migrate Guru

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-November-2017-Migrate-Guru

Op #1 deze maand staat de Easy WordPress Migration: Migrate Guru plugin! De Migrate Guru plugin is een nieuwe opkomer in de migratie plugins die er op de markt beschikbaar zijn en het is een veelbelovende. Voor een selectie aan hosts (waaronder onze eigen hostingpartij Savvii), maakt Migrate Guru het erg gemakkelijk om je WordPress website van de ene omgeving naar de andere te verhuizen. En de pluign doet al het zware werk voor je, in minder tijd dan wanneer je het zelf allemaal zou moeten doen! Zeker een plugin om uit te proberen dus.

Handig voor: voor het migreren van je WordPress website naar een van de ondersteunde hosts van de plugin.

Download