De herfst is weer volop in gang en inmiddels kunnen we de sjalen en paraplu’s weer uit de kast halen en verruilen we de warme zon voor onguur weer. Het is maar net hoe je het bekijkt, de herfst heeft hele mooie kanten: kleurrijke groen, geel, bruine bladeren, onguur, maar knus herfstweer, lekker bij de open haard met een kop koffie of chocomelk, kortom, heerlijk! Ook als je er niet zo van geniet als ik, vind dan troost in deze nieuwe oktober editie van de top 10 plugins van de maand! De lijst staat weer vol mooie plugins die jouw business kunnen versterken. Go check it out! 🙂

10. Highcompress Image Compressor

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Highcompress-Image-Compressor

De Highcompress Image Compressor plugin gebruik je om de afbeeldingen in de mediabibliotheek van je WordPress website te optimaliseren en te comprimeren. De plugin biedt drie verschillende opties voor het comprimeren: normal (voor lichtelijke compressie, voor afbeeldingen onder de 1 mb), high (tot wel 70% compressie, voor afbeeldingen van 1-2 mb) en super (tot wel 90% compressie, voor afbeeldingen van 2-10 mb). Je kunt tot 700 afbeeldingen gratis comprimeren, daarna heb je een nieuwe licentie sleutel nodig om meer afbeeldingen te kunnen comprimeren.

Handig voor: het optimaliseren en comprimeren van afbeeldingen op je WordPress website.

Download

9. HTML Widget

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-HTML-Widget

De HTML Widget plugin stelt je in staat om een.. je raadt het al.. HTML widget toe te voegen 🙂 Je kunt via deze widget je eigen custom HTML (of CSS of Javascript) toevoegen. De widget maakt gebruik van syntax highlighting, waardoor je code overzichtelijk wordt gepresenteerd, zoals je van een normale code editor gewend bent.

Handig voor: het toevoegen van custom HTML, CSS of Javascript via een widget.

Download

8. Icon Widget

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Icon-Widget

Weer een heel andere widget plugin is de plugin Icon Widget. De plugin is straight-forward: je voegt een widget toe en kunt daar een icoon, titel, tekst en link aan toevoegen. Je kunt met gemak de grootte, kleur en uitlijning bepalen via de dropdown opties. Een handige kleine plugin met een krachtig resultaat!

Handig voor: het toevoegen van een widget met een icoon, titel, tekst en een linkje.

Download

7. Image Optimizer WD

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Image-Optimizer-WD

De Image Optimizer WD plugin is eveneens een plugin voor het optimaliseren en comprimeren van de afbeeldingen op je WordPress website. Een aantal mooie extra functionaliteiten van deze plugin zijn de statistieken die je kunt inzien over de compressies, het in bulk comprimeren van al je bestaande afbeeldingen, automatische compressie van elke nieuwe upload en het omzetten van de bestandstypes van diverse afbeeldingen. Voor nog wat extra power ga je voor de betaalde versie van deze plugin, waarmee je ook PDF bestanden kunt optimaliseren, compressies kunt inplannen en toegang krijgt tot de extreme compression mode voor de meest optimale compressie!

Handig voor: het optimaliseren en comprimeren van afbeeldingen op je WordPress website.

Download

6. Age Gate

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Age-Gate

Je kent het vast wel van websites zoals bijvoorbeeld Grolsch en Heineken: je wordt gevraagd om je leeftijd voordat je toegang krijgt tot de website. Met behulp van de Age Gate plugin scherm je content af die niet geschikt is voor jongeren onder een bepaalde leeftijd. Age Gate is SEO vriendelijk en laat bots en crawlers langs de leeftijd check, zodat de indexatie van je website niet wordt vehinderd. Je kunt ervoor kiezen om je gehele website af te schermen of om een deel van de inhoud van je website af te schermen.

Handig voor: het afschermen van adult content op je website met behulp van een leeftijd check.

Download

5. Image Optimizer

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Image-Optimizer

De derde en laatste image optimizer plugin op de lijst deze maand is de toepasselijk genaamde Image Optimizer (..Compress Image Optimize Image Resize Image.. officieel 😉 ) plugin! Deze plugin biedt een zekere garantie in de vorm van kwaliteit en is getest voor diverse benchmarks en ontstijgt daarmee concurrerende image optimizers. Je kunt vaste hoogtes en breedtes vaststellen voor je afbeeldingen, zodat je gebruikers niet te grote afbeeldingen op de website plaatsen, bestaande afbeeldingen in bulk comprimeren met minimaal kwaliteitsverlies. Diverse bestandstypes worden hiervoor ondersteunt.

Handig voor: het optimaliseren en comprimeren van afbeeldingen op je WordPress website.

Download

4. Email Text Customizer for WooCommerce

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Email-Text-Customizer-for-WooCommerce

Als je met WooCommerce aan de slag gaat en het geheel wil personaliseren, dan ontkom je er niet aan om ook iets te doen met de diverse e-mails die worden verstuurd (bestelbevestiging, account gegevens, orderbevestiging enz.). Normaliter zul jijzelf of je developer hiervoor de templates in moeten duiken. De Email Text Customizer for WooCommerce plugin maakt dit verleden tijd! De plugin voegt namelijk een nieuw veld toe bij WooCommerce > Settings > Emails waar jij je tekst kunt wijzigen. Een kleine toevoeging met grote impact!

Handig voor: het wijzigen van de tekst in de door WooCommerce verzonden e-mails.

Download

3. Invoicing

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-Invoicing

De Invoicing plugin stelt je in staat om vanuit je WordPress admin je facturen aan te maken, te beheren en te verzenden (voor dat laatste gebruik je de add-on van deze plugin). Dat kan handig zijn, als je bijvoorbeeld net start als zelfstandig ondernemer en nog niet toe bent aan een boekhoudsysteem. Momenteel is het mogelijk je klanten online te laten betalen via bijvoorbeeld PayPal. iDeal is nu nog geen optie, maar kan er in de toekomst eventueel bijkomen. Een handige en uitgebreide plugin! Let wel: het vervangt niet een echt boekhoudsysteem 😉

Handig voor: het opstellen, beheren en versturen van facturen via de WordPress admin.

Download

2. WooCommerce Live Sales Notification

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-WooCommerce-Live-Sales-Notification

Het is een simpel feit dat veel bezoekers iets niet online kopen door zaken zoals een tekort aan vertrouwen of te weinig interactie of blijk van authenticiteit. Dit is ook wat het moeilijk maakt om een succesvolle webwinkel op te zetten. Het neerzetten en openen van een webwinkel kan iedereen, maar het verkopen van je producten, daar ligt het echte werk. Simpele zaken zoals het uitstralen van vertrouwen door een beveiligde verbinding, social proof door middel van recensies of interactie via een chat module maakt dat mensen veel sneller geneigd zijn jouw product online aan te schaffen. De WooCommerce Live Sales Notification plugin doet hierbij een duit in het zakje wat interactie en social proof betreft: het laat bezoekers van je webwinkel via een kleine pop-up zien wanneer een bepaald product (live) wordt verkocht! Dat geeft ze net wat meer vertrouwen dat het om een legitieme business gaat.

Handig voor: het tonen van een pop-up aan bezoekers als een product uit je webwinkel (live) wordt verkocht.

Download

1. PageSpeed Ninja

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-Maand-Oktober-2017-PageSpeed-Ninja

Op #1 deze maand staat de PageSpeed Ninja plugin! Met behulp van deze plugin til je je WordPress website naar een hoger niveau qua snelheid en optimalisatie! De plugin doet diverse dingen voor je, waaronder afbeelding compressie (zoals de andere plugins eerder op de lijst), het activeren van Lazy Load voor je afbeeldingen, bestandscompressie, browser caching en het comprimeren van HTML, CSS en Javascript bestanden. Een all-in-one solution zou je dus kunnen zeggen! De plugin is nog in Beta, maar levert goed werk. Test hoe jouw WordPress website ervoor staat op de website van PageSpeed Ninja.

Handig voor: het compleet optimaliseren van je WordPress website.

Download