De bladeren kleuren langzaam aan bruin, de wind wordt al wat guurder en het regent weer vaker.. De herfst komt eraan! Lekker naar binnen en de top 10 plugins van de maand september lezen dus 😉 Deze maand heb ik weer een mooie top 10 plugins voor je klaar staan. Het is een uiteenlopende lijst, met plugins voor het maken van contactformulieren, het verzorgen van social shares, het maken van foto galerijen, het inrichten van feeds en meer! Zit er voor jou weer wat tussen deze maand? Grab your coffee and find out! Enjoy!

10. WP Mega Menu

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-WP-Mega-Menu

De WP Mega Menu plugin spreekt redelijk voor zich. Wat je er namelijk mee kunt doen is een mega menu (navigatie) bouwen. Een mega menu leent zich perfect voor het weergeven van meerdere menu items in één groot overzicht. Maar deze plugin kan meer. Je kunt namelijk ook een post slider, een image widget, een features overzicht, producten en een kaart toevoegen aan je mega menu. Je menu wordt daarmee zeer informatief en handig voor je bezoekers. Voor jou is het inrichten ook erg gemakkelijk gemaakt, want met behulp van de drag & drop editor heb je je mega menu zo in elkaar gedraaid. Weten hoe het eruit ziet? Check de demo.

Handig voor: het bouwen van een mega menu op je WordPress website.

Download

9. weForms

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-weForms

weForms is een zeer uitgebreide contactformulier plugin. De plugin maakt het opstellen en inrichten van contactformulieren op je website tot een makkelijk karwij. Met een aantal voorgebakken templates, een drag & drop builder, live preview, reCaptcha, aanpasbare e-mailberichten en custom re-directs kom je met deze plugin prima uit de voeten!

Handig voor: het gemakkelijk opstellen en inrichten van contactformulieren op je WordPress website.

Download

8. ShareThis Share Buttons

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-ShareThis-Share-Buttons

De makers van de ShareThis Share Buttons plugin hebben hun social media buttons een nieuwe, strakke look gegeven en het ziet er dan ook mooi uit! De plugin is simpel in gebruik en naast het bepalen van de social media kanalen kun je ook zelf bepalen of de share balk in de content komt te staan of naast de content mee scrolt. Nu kun ook jij er voor zorgen dat de content op je website makkelijk gedeeld kan worden door je bezoekers!

Handig voor: het toevoegen van social share buttons aan je WordPress website.

Download

7. CF7 Redirect

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-CF7-Redirect

Soms kan het heel simpel zijn en hoeft een plugin niet veel te doen om een zekere waarde toe te voegen. Zo geldt dat ook voor de CF7 Redirect plugin. Het enige wat deze add-on voor Contact Form 7 doet is het toevoegen van een tabje bij de instellingen van je contactformulier waar je kunt bepalen waar de bezoeker heen moet worden gestuurd nadat hij of zij het formulier heeft ingevuld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doorsturen naar een bedankt pagina of een pagina met een speciale aanbieding.

Handig voor: het toevoegen van een redirect URL aan contactformulieren gemaakt met Contact Form 7.

Download

6. Clearfy – disable unused features

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-Clearfy

WordPress heeft een hoop te bieden, maar voor custom thema developers kan WordPress ook té veel aanbieden. Dit ligt er maar net aan wat de scope is van het project. De Clearfy – disable unused features plugin is gemaakt door precies dit soort developers die zich stoorde aan de soms overbodige functionaliteit die ze aan hun klanten mee moesten leveren. De plugin geeft je de optie om alles waar je geen gebruik van maakt (de Rest API, bepaalde archief pagina’s en widgets bijvoorbeeld) uit te zetten en zo een cleanere oplevering te doen.

Handig voor: het uitschakelen van ongebruikte functionaliteiten op je (custom) WordPress website.

Download

5. Grace: Instagram Feed Gallery

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-Grace-Instagram-Feed-Gallery

De Grace: Instagram Feed Gallery plugin gaat verder dan alleen het tonen van een feed van je Instagram profiel. De plugin biedt je namelijk verschillende feed bronnen, meerdere lay-outs, filter methodes, social shares en nog een hoop meer. Neem een kijkje op de demo van de Pro versie om te zien wat de plugin allemaal kan. Ook het tweaken van de instellingen in de admin is gebruiksvriendelijk ingericht, zodat je snel aan de slag kunt met het opzetten van je feeds!

Handig voor: het opzetten van diverse Instagram feeds op je WordPress website.

Download

4. Easy Contact Form

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-Easy-Contact-Form

Easy Contact Form van GrandWP is weer een andere contactformulier plugin. Net als de nummer 9 kun je gemakkelijk je contactformulieren in elkaar zetten. De plugin van GrandWP mikt er op om AL je contactformulier behoeftes te vervullen, van een simpel contactformulier, tot een inschrijf- of een aanmeldformulier. Diegene die een stapje verder willen gaan kunnen met de Pro versie van deze plugin gebruik maken van formulieren voor het ontvangen van donaties en formulieren maken die gekoppeld zijn aan een betaling, zoals bijvoorbeeld Paypal.

Handig voor: het gemakkelijk opstellen en inrichten van contactformulieren op je WordPress website.

Download

3. Simple Responsive Lightbox

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-Simple-Responsive-Lightbox

Nog een plugin van GrandWP: Simple Responsive Lightbox. Wat de plugin doet? Het stelt je in staat om diverse responsive foto galerijen en sliders te maken. De performance van de plugin is goed en er worden veel opties aangeboden om je eigen galerijen te maken. De Pro versie bevat nog de opties voor het auto-playen van je slides, social media shares en custom HTML. Bekijk de demo om te zien hoe het eruit ziet.

Handig voor: het maken van responsive foto galerijen en sliders voor op je WordPress website.

Download

2. Poptin

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-Poptin

Poptin is een plugin waarmee je pop-ups kunt maken voor op je website. Hoewel pop-ups over het algemeen als irritant worden gezien kan een goed gebruik ervan leiden tot een betere conversie op je website. Gebruik het dus niet om het gebruiken, maar bedenk er een plan achter en pas het zo in in je website dat het je bezoeker verder helpt en niet lastig valt. Poptin biedt je een gemakkelijke drag & drop builder en geeft je diverse mogelijkheden, zoals een sidebar, een pop-up en een slide-in. De uitgebreide opties en statistieken maken dit tot een zeer waardevolle aanvulling op je website!

Handig voor: het maken van diverse pop-ups voor het genereren van leads op je WordPress website.

Download

1. Organic Customizer Widgets

Top-10-WordPress-Plugins-van-de-maand-September-Organic-Customizer-Widgets

Op #1 deze maand staat de Organic Customizer Widgets plugin! Met name omdat deze plugin veel waarde toevoegt aan de manier waarop jij je pagina’s op WordPress inricht. De plugin werkt simpel, na het installeren maak je een nieuwe pagina aan en kies je de ‘Organic Custom’ pagina template. Hierna kun je via de live Customizer met behulp van diverse widgets (blog, portfolio, header, team enz.) je pagina opbouwen. Er wordt een grote variatie aan widgets aangeboden en je kunt ze ook over de volle breedte van het scherm weergeven. De plugin werkt met nagenoeg elk thema en elke page builder plugin. Bekijk het overzicht van alle widgets die je tot je beschikking krijg hier.

Handig voor: het bouwen van pagina’s met behulp van widgets en de live Customizer.

Download