De maand April doet wat hij wil, althans voor wat het weer betreft. We mogen niet klagen (ook al doen we dat graag), want de weersvooruitzichten zien er steeds beter uit ūüôā ¬†Ondanks het eigen willetje van april pakken we consistent door met een mooie¬†top 5 WordPress thema’s van deze wispelturige maand! De top 5 bevat een gezonde mix van multi-purpose thema’s, een WooCommerce thema en een typisch blogging thema. Ik zou zeggen, pak een bakkie en veel leesplezier! ūüėÄ

5. Talon

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-April-2017-Talon

Talon is gebouwd met behulp van de nieuwste web technologie√ęn en biedt je een scala aan opties om het thema naar je eigen wens in te richten. De header bijvoorbeeld, bestaat¬†uit de keuze voor een slider of een statische weergave, maar je kunt er ook voor kiezen om deze helemaal weg te laten. Verder kun je het thema¬†inrichten¬†met Google Fonts en kun je via de Customizer¬†alle thema opties bekijken en aanpassen zoals je wilt. Denk hierbij aan de kleuren, lettertypes en nog veel meer! In de footer, onderaan de pagina, heb je drie gebieden waar je widgets¬†neer kunt zetten. Wil je liever 1 of 2 gebieden, dan is¬†deze flexibiliteit zeker mogelijk bij dit thema!

Handig voor: meerdere doeleinden, maar met name een businesswebsite.

Demo / Download

4. Shapely

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-April-2017-Shapely

Shapely is een responsive one page / multi-purpose thema met een pixel perfect design. Met een gave hero afbeelding (afbeelding over de volle breedte) kun je de eerste belangrijke inhoud visueel aantrekkelijk maken. Dit thema heeft onbeperkte kleuropties en je kunt zelfs verschillende color pickers gebruiken om verschillende elementen een andere kleur te geven. Met de ingebouwde Font Awesome ondersteuning kun je alle iconen in elke kleur en verschillende groottes gebruiken op je website.

Handig voor: meerdere doeleinden, waaronder een blog-, een persoonlijke- en een businesswebsite.

Demo / Download

3. Total

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-April-2017-Total

Net als Shapely is Total ook een multi-purpose WordPress thema. Het thema biedt waanzinnig veel opties die je van een multi-purpose thema mag verwachten, zoals team elementen, een klanten logo slider, een counter, een portfolio, testimoniums en nog veel meer! Daarnaast is het thema SEO vriendelijk, in meerdere talen vertaalt, compatibel met verschillende plugins zoals WooCommerce en aan te passen via de live Customizer van WordPress. Total is dus een terechte benaming voor dit thema.

Handig voor: een portfolio- of businesswebsite.

Demo / Download

2. Giga Store

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-April-2017-Giga-Store

Giga Store is een responsive thema en perfect voor het maken van een (WooCommerce) webwinkel. Met de eenvoudige PageBuilder sleep je de elementen naar een andere positie om zo de layout samen te stellen zoals jij die voor ogen hebt. Met de onbeperkte kleurkeuze, de volledig breedte slider en zes voorgedefinieerde blokken zet je nog sneller je webwinkel neer. Met de pro versie van dit thema is de inhoud van deze blokken uit te breiden met bijvoorbeeld een nieuwsbrief sectie en een sectie voor een achtergrondafbeelding. Het pluspunt van dit thema is dat het translation-ready is, waardoor je op een eenvoudige manier je webwinkel ook in een andere taal kunt aanbieden.

Handig voor: een WooCommerce webwinkel.

Demo / Download

1. Kale

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-April-2017-Kale

Op #1 deze maand staat het responsive thema Kale! Een clean thema dat erg geschikt is voor het bijhouden van een sport & voeding blog. Op de homepagina kun je gebruik maken van een slider en je kunt er je aanbevolen berichten weergeven. Hiermee kun je eenvoudig de bezoeker begeleiden naar de rest van je berichten op de website. Met het Social Media menu bepaal je zelf welke platformen je wilt weergeven op je website. Door een goede intergratie met MailPoet kun je ook nog eens eenvoudig nieuwsbrieven maken en versturen vanaf je website. Erg handig als iemand zich aangemeld heeft voor je nieuwsbrief en je diegene up to date wilt houden met het laatste nieuws van jouw prachtige blog!

Handig voor: een persoonlijke blog of een sport & voeding blog.

Demo / Download