Waar het vorige week nog tropisch zomer weer was is de zon deze dagen ver te zoeken. Ikzelf vind het niet zo erg, ik houd wel van een stevige bui na zo’n droge periode. De regen vergeet je al snel weer, want hieronder wacht de top 5 thema’s van de maand weer op je! Van multi-purpose thema’s tot mooie en elegante blogging thema’s, deze maand belooft veel goeds. Lees snel verder en laat me vooral weten wat je vindt van de #1 van deze maand ūüôā ¬†Veel leesplezier!

5. Brilliant

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-Juni-2017-Brilliant

Het WordPress thema Brilliant is een stijlvol en volledig responsive thema. Met de gemakkelijke thema opties, die je terug vind in de Customizer, kun je onder andere de accent Рen achtergrondkleuren, het logo en de lay-out met een paar klikken veranderen. Dit thema is SEO geoptimaliseerd en het thema is al zo gemaakt dat je het gemakkelijk kunt vertalen voor verschillende talen, ofwel translation ready. Uiteraard is er van dit thema ook een betaalde versie beschikbaar waarmee je de mogelijkheid krijgt om je website nog Brilliant(er) te maken.

Handig voor: een magazine en/of blogging website.

Demo / Download

4. Lovecraft

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-Juni-2017-Lovecraft

Lovecraft is een responsive thema waarvan de lay-out gebaseerd is op¬†twee-kolommen. E√©n kolom dient voor de content en √©√©n kolom dient als sidebar voor je overige informatie. De grote banner afbeelding geeft een opvallende indruk wat gevolgd wordt door een sierlijke maar strakke vormgeving met een groot lettertype. Wat dit thema uniek maakt is dat het ingebouwde ondersteuning biedt¬†voor de Jetpack plugin en zijn functionaliteiten. Zo heb je bijvoorbeeld¬†keuze uit de Infinite Scroll functie of de¬†Tiled Galleries functie. “Infinite Scroll” houdt in dat zodra je onderaan de pagina komt er automatisch nieuwe berichten worden ingeladen. De functie “Tiled Galleries” kun je gebruiken om berichten in een raster te weergeven. Zo kun je met dit thema alle kanten op!

Handig voor: een blogging website.

Demo / Download

3. Fluida

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-Juni-2017-Fluidajpg

Fluida is een¬†helder en modern WordPress thema. Het biedt meer dan 100 thema instellingen die te wijzigen zijn via¬†de Customizer. Een groot aantal instellingen dus waarmee¬†je jouw website flink kunt pimpen! ūüôā Bij dit thema kun je onder andere gebruik maken van drie¬†menu locaties, zes¬†widget gebieden en maar liefst acht¬†pagina sjablonen. Ook kun je een lettertype kiezen uit meer dan¬†700 Google Fonts! Met de keuze uit een aantal social media iconen, weten mensen¬†je altijd te vinden op welk social media kanaal dan ook. Daarmee is Fluida een typisch multi-purpose thema, voor meerdere doeleinden in te zetten.

Handig voor: meerdere doeleinden, waaronder een blog, een persoonlijke en een business website.

Demo / Download

2. Edge

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-Juni-2017-Edge

Edge is een responsive thema dat goed getest is op verschillende browsers (Internet Explorer 9+, Google Chrome etc.). Het thema werkt dus op elk apparaat en elk browser perfect! Je kunt kiezen uit drie verschillende lay-outs zodat de website altijd wel bij jouw idee√ęn¬†past. Met de betaalde versie van dit thema kun je kiezen uit nog meer Google Fonts,¬†krijg je de optie om¬†de footer te¬†wijzigen, kun je uit nog meer kleuren kiezen √©n de posities van het menu en het logo veranderen.

Handig voor: meerdere doeleinden, waaronder een blog, een persoonlijke en een business website.

Demo / Download

1. Hoffman

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-Juni-2017-Hoffman

Hoffman bemachtigt deze maand de eerste plaats. Net als het thema Lovecraft (#4) wordt ook dit thema geleverd met ingebouwde ondersteuning voor de functionaliteiten van de Jetpack plugin. Je kunt kleuren en achtergronden wijzigen of zelfs een achtergrondafbeelding toevoegen. De afbeeldingen die bij een bericht horen, kunnen worden weergeven in een grote, mooie slider. Eenvoud, de mooie grote afbeeldingen en een verfijnd menu maken dit thema tot de absolute #1 van deze maand!

Handig voor: een mooi en ruimtelijk blogging website.

Demo / Download