Na een korte, maar krachtige nazomer genieten we inmiddels weer van lekker knus en onguur herfstweer! Heerlijk, al zeg ik het zelf 😉 Ook voor jou is het het ideale weer om lekker binnen met een warme kop koffie of chocolademelk (of beiden!) de top 5 WordPress thema’s van de maand oktober tot je te nemen. Deze maand staan minimalistische blogging thema’s centraal. Een goede focus op de content dus en elegante, maar minimaal vormgegeven thema’s. Zit er voor jou weer wat tussen? Laat het me weten in de comments! Enjoy!

5. Tempo

Top-5-WordPress-Themas-van-de-maand-Oktober-2017-Tempo

Tempo is een mooi, elegant en responsive thema met de focus op de content en de typografie. Het thema is responsive gebouwd met behulp van Twitter’s Bootstrap en voorzien van een aantal prettige features zoals een custom header, logo, favicon, (achtergrond)kleuren en social media. De Contact Form 7 plugin is in de stijl van het thema opgemaakt en je kunt het thema met gemak aanpassen via de Live Customizer. Een solide keus dus voor een mooi en goed leesbaar blog.

Handig voor: een minimalistische blogging website.

Demo / Download

4. Mercia

Top-5-WordPress-Themas-van-de-maand-Oktober-2017-Mercia

Mercia is een prachtig minimalistisch nieuws en blogging thema. De stijl doet weliswaar denken aan een typische nieuws website, maar kan ook prima gebruikt worden als lifestyle– of reisblog. Prettig leesbare typografie en de magazine lay-out style maken dit tot een erg dynamisch thema voor diverse blogging toepassingen.

Handig voor: een minimalistische blogging, magazine of nieuws website.

Demo / Download

3. Floral Light

Top-5-WordPress-Themas-van-de-maand-Oktober-2017-Floral-Lite

Floral is eveneens een mooi en minimalistisch blogging thema, met nog net wat meer focus op de foto’s. Dat geeft deze minimalistische look & feel kleur en leven. Samen met de gekozen typografie is het een erg prettig en leesbaar blog. Via de Live Customizer kun je diverse aanpassingen doen om het thema meer eigen te maken en ook je Instagram Feed is te koppelen aan je website.

Handig voor: een minimalistische blogging website met net wat meer focus op de foto’s.

Demo / Download

2. Corp

Top-5-WordPress-Themas-van-de-maand-Oktober-2017-Corp

Corp, een thema van SiteOrigin (van de alom bekende SiteOrigin Page Builder) is een snel en gemakkelijk op te zetten thema met een frisse en minimalistische look & feel. De berichten worden weergeven in een mooie en overzichtelijke lay-out, wat je bezoekers aanspoort om lekker te bladeren en door te klikken naar een bericht. Een mooi thema gefocust op de content.

Handig voor: een overzichtelijke en minimalistische blogging website.

Download

1. Type

Top-5-WordPress-Themas-van-de-maand-Oktober-2017-Type

Type staat bovenaan de lijst deze maand! Net als zijn voorgangers is het een lekker minimalistisch thema, alleen onderscheidt Type zich met een mooie, volle header, verrijkt met een afbeelding en social media. Ook de lay-out van de homepagina ziet er elegant en overzichtelijk uit. Je hebt daarnaast de keuze uit vier verschillende header styles, drie lay-outs en verschillende sidebar locaties. Bonus: het thema bevat een basis ondersteuning voor de WooCommerce plugin, waardoor je dus een kleine webshop op kunt zetten!

Handig voor: een elegante en minimalistische blogging website met optioneel een webwinkel.

Demo / Download