De meteorologische herfst heeft zich officieel gemanifesteerd, maar gelukkig genieten we nog van aardig wat zon en zacht weer. Wat mij betreft houden we dat zo! Maar ook bij onguur weer is er genoeg te doen en te lezen en ook deze september maand staat weer garant voor een mooie top 5 gratis WordPress thema’s. De thema’s lopen deze maand erg uiteen: van een educatief thema, tot een kinderwinkel thema, een business thema, een one-page thema en een blogging thema.. Keuze genoeg! Zit er voor jou weer wat tussen deze maand? Ik hoop het van harte 🙂 Veel leesplezier (tip: extra leesplezier met een lekker bakje koffie!).

5. Katlan

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-September-2017-Katlan

Katlan is een child thema van Lakshmi Lite. Katlan maakt daarbij gebruik van alle handige features van Lakshmi, zoals Customizer opties, unieke shortcodes en de meegeleverde page builder. Het thema is gebouwd op Unyson. Daar komt ook de meegeleverde page builder vandaan. Katlan is een mooi en modern multi-purpose thema welke je voor meerdere doeleinden in kunt zetten.

Handig voor: zowel een business website, als een portfolio of een blogging website.

Demo / Download

4. Kidzoo Lite

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-September-2017-Kidzoo

Kidzoo Lite heeft een erg specifiek thema en soms is dat net wat je zoekt! Kidzoo is ideaal voor een kinderkleding en/of speelgoed webwinkel. Het thema ondersteunt WooCommerce dan ook volledig en het is daarnaast SEO vriendelijke en Retina-Ready. Ideaal dus voor een mooi vormgegeven online kinderwinkel.

Handig voor: het opzetten van een WordPress webwinkel voor kinderkleding en/of speelgoed.

Demo / Download

3. Edu Care

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-September-2017-Edu-Care

Edu Care is een thema speciaal ontwikkeld voor educatieve doeleinden. Het thema is te gebruiken voor zowel scholen als universiteiten en andere leerinstituten. Het thema bevat daarnaast alle gemakken die je van een goed WordPress thema mag verwachten en, als je een stapje verder wilt gaan, ook WooCommerce wordt volledig ondersteunt.

Handig voor: het opzetten van een WordPress website voor educatieve doeleinden.

 

Demo / Download

2. Transference

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-September-2017-Transference

Transference is een child thema van het alom bekende Twenty Sixteen thema, het thema dat vorig jaar door WordPress is gelanceerd. De makers van Transference hebben de focus gelegd op het verbeteren van Twenty Sixteen, waarbij ze de core features van het thema hebben behouden. Zo hebben ze een banner element toegevoegd waar je een grote foto of slider kunt plaatsen, de fonts verbeterd en diverse zaken in de lay-out aangepast. Het resultaat is een mooie, moderne website voor je persoonlijke website of blog.

Handig voor: een persoonlijke of blogging website.

Demo / Download

1. Panoply

Top-5-WordPress-Themas-van-de-Maand-September-2017-Panoply

De #1 van deze maand is Panoply! Panoply is een multi-purpose one-page WordPress thema die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Het is een mooi, minimalistisch thema dat goed de nadrukt legt op je content. Het thema biedt meer diepgang door de ondersteuning van een blog én een webwinkel. Kortom, je kunt er alle kanten mee uit.

Handig voor: meerdere doeleinden en toepassingen, zoals bijvoorbeeld een business one-page WordPress website, uit te breiden met een blog en/of webwinkel.

Demo / Download